Pagina's

woensdag 18 september 2013

Kinder Piratenfeestje organiseren


Mam.... ik word dit jaar al 7, dus ik wil wél een stoer verjaardagsfeestje! Tja, dan mag je als moeder snel iets gaan bedenken. Maar wat is een stoer kinderfeestje voor een jongen van 7 jaar? De vrolijke Piet Piraat is niet stoer genoeg meer. Dat is zeker. Maar wat dacht je van een piratenfeest met stoere, angstaanjagende piraten met veel zwart en doodskoppen? Jaaah.... Aan jou de taak om er een onvergetelijk feestje van te maken. Laat je inspireren door onze tips!

Piratenfeest Uitnodiging

Vriendjes stuur je natuurlijk een uitnodiging voor je piratenfeestje in de vorm van een schatkaart. Vraag hen of ze meegaan op avontuur: op zoek naar de schat.

Wil je de uitnodigingen zelf maken? Teken dan een schatkaart, waarbij het kruis (de vindplaats van de schat) verwijst naar jouw huis. Kopieer of print zo vaak als nodig is. Rol de uitnodigingen op, steek de uiteinden aan met een aansteker en blaas ook snel weer uit, zodat de randen verbrand uitzien. Rol de uitnodigingen weer op en bind er een lintje omheen. Of verstuur ze per flessenpost.

Piraten Feestversiering

Op de dag van het piratenfeest bouw je je huis om tot een waar piratenhol. Hang overal piratenvlaggetjes en visnetten op, met daarin doodskoppen, halflege flesjes met zelfgemaakte etiketten met teksten als 'Rum' of 'Vuurwater', gouden munten (speelgoedmunten of chocolade munten). Tafels en stoelen kun je maken van oude houten kisten of tonnen.

In onze webshop vind je nog veel meer piraten feestartikelen die je kunt gebruiken als versiering. Denk aan: piraten slingers en ballonnen, een piraten tafelkleed, bekertjes, bordjes en servetten.

Verkleden als piraten

Het piratenfeest kan pas écht beginnen als alle kinderen tot stoere piraten zijn omgetoverd. Dat vinden zelfs de meest stoere jongens nog leuk om te doen.

Geef ze bij binnenkomst allemaal een ooglapje, een piratensteek of een bandana. Het is ook erg leuk om de kinderen te schminken als piraat. Met borstelige wenkbrauwen, snor, (stoppel)baard en littekens. Natuurlijk mag een stoere piratentattoo met een doodshoofd of piratenschip niet ontbreken bij de piratenoutfit.

Op zoek naar de schat

Laat de piraten zoeken naar dé schat. Teken een plattegrond en op de plek waar de schat verstopt is, zet je een groot kruis. Je kunt de schatkaart in stukken knippen en de kinderen opdrachten laten doen, waarmee ze steeds een stukje van de kaart verdienen. Als de kaart compleet is, mogen ze op zoek naar de schat. Dat kan een piñata schatkist zijn, gevuld met snoep en kleine kindercadeautjes. De piraten mogen geblinddoekt met een stok tegen de piñata slaan, totdat deze breekt en de traktaties eruit vallen. In plaats van de stok, kunnen de kinderen ook één voor één aan de pullstrings trekken. Slechts één van de lintjes opent het luikje onderaan de piñata.

Leuke spelletjes voor een piratenfeestje

Laat de kinderen stukjes van de schatkaart verdienen met opdrachten als haaihappen (een variant van koekhappen, waarbij je haaien-snoepgoed gebruikt in plaats van koeken), kanonskogel (zwarte ballonnen met water) werpen of storm op zee (wie krijgt zijn ballon blazend met een rietje het eerst over de finish).

Voor de liefhebbers van knutselen kun je denken aan het versieren van een piraten schatkist (met verf, glitters of plaksteentjes) of laat hen zelf een piratentas inkleuren.

Superlekkere piraten traktaties

Na alle opdrachten is het tijd voor een verrukkelijke traktatie. Zo'n piraten snoeptaart is uiteraard onweerstaanbaar voor de kleine snoeperds. Maar de piraten weten vast ook weg met piraten bekertjes gevuld met popcorn en piraten pannekoeken (waarbij je de tattoosjablonen kunt gebruiken om een doodskop of een piratenschip op de pannenkoek te toveren, sjabloon op karton plakken en uitsnijden!). En willen de piraten toch liever frietjes, weet dan dat piraten altijd met de handen mogen eten ;-)

Afscheidscadeautjes voor piraten

Als het voor de piraten tijd is om naar huis te gaan, krijgen ze natuurlijk nog een afscheidskadootje. Als leuke herinnering aan een geslaagd verjaardagsfeestje. Je kunt een kant-en-klare gevulde schatkist kopen. Maar je kunt ook zelf een schatkist traktatiebox of piraten feestzakjes vullen met wat lekkers, piraten muntstukken (deze horen natuurlijk ook in de schat!) of deze grappige piraten waterspelletjes.

Het feest zit er weer op. Zoonlief is tevreden. Ha fijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten