Pagina's

woensdag 2 oktober 2013

Kinderfeestje voor Feeën

Dit is écht iets voor kleine meiden. Een sprookjesachtige wereld vol magische feeën, lieve elfjes, bloemetjes, vlinders, glitters en toverstafjes.

Wij helpen je met deze tips graag op weg om een onvergetelijk feeën-feestje te organiseren.

Kom jij ook op mijn feeën-feestje?

Een zelfgemaakte uitnodiging is het leukste. Denk aan een roze kartonnen uitnodiging in de vorm van een vlinder. Het is ook leuk om zo'n mooie kleurplaat van Prinses Lillifee te downloaden en als uitnodiging voor het kinderfeestje te sturen.

Heb je geen tijd om zelf een uitnodiging te maken? Geen probleem. Dan kun je ook zo'n vrolijke feeën-uitnodiging kopen. Verstuur de uitnodiging per post. Kinderen krijgen niet vaak post. Dus dat maakt het extra leuk!

Feestelijke feestversiering

Versier de kamer met roze kussens of een doorzichtige klamboe, versierd met roze vlindertjes. Misschien heb je nog een snoer met (kerst)lampjes in huis? Dat zorgt voor een magische sfeer.

Bedek de eettafel met witte tule of een kant-en-klaar tafellaken en daarop natuurlijk de feestelijke bordjes en bekertjes van Garden Fairy. Een vaas met wit-gespoten takken, waarin je allerlei zelfgemaakte, papieren vlindertjes en bloemetjes hangt, maakt de versiering helemaal af.

Verkleden als elfjes en feeën

Meisjes vinden het prachtig om zich te verkleden. Een feeën-rokje heb je snel gemaakt van wat tule. En met deze sprookjesachtige vleugels voelt elk kind zich een échte fee. Toverstafjes maak je door kartonnen sterren (omwikkelt met alufolie) vast te lijmen op een plantenstokje.

Het feest is pas compleet als de kleine feeën worden geschminkt. Dat doe je supersnel met deze schmink-sjablonen voor meisjes. Of ga voor fonkelende glitter-tattoos in de vorm van een vlinder of fee.

Spiegeltje versieren

Kinderen zijn dol op knutselen. Laat ze deze schattige spiegeltjes in de vorm van een vlinder versieren. Leg allerlei glinsterende plak-edelsteentjes, glitters, vilten plakvlindertjes of hartjes, vrolijk gekleurde bloemetjes en lijm klaar en laat de meiden hun gang gaan.

Een ander origineel idee: laat elk kind een eigen tas inkleuren met textielstiften. Deze stoffen tas met prinses en kasteel past natuurlijk perfect bij een feeën-feestje!


Feestelijke hapjes

Na al dat geknutsel lusten de kleine feeën vast iets lekkers. Denk aan een mooie etagère vol lekkere, zelfgemaakte cupcakes of bordjes met sandwiches in de vorm van hartjes.

Met zo'n mierzoete traktatietaart maak je de feeën beslist ook heel blij. De fonkelende tiara bovenop de snoeptaart is uiteraard voor de jarige fee! Of maak van te voren voor elke fee een lekkere snoepketting van allerlei overheerlijke snoep-'juweeltjes'.

Bedankjes om mee naar huis te nemen

Als herinnering aan een geslaagd feeën-feestje nemen de feeën natuurlijk hun zelfversierde spiegeltje of tas mee naar huis.

Ook erg leuk om weg te geven zijn de kartonnen mini-boekjes met korte verhaaltjes van het bekende feetje Lillifee. Je verpakt de boekjes in zo'n sprookjesachtig feestzakje met wat snoep. Deze feestelijke feeëndag zullen de jonge meiden niet snel vergeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten