Pagina's

woensdag 30 april 2014

Balspelletjes voor elk kinderfeestje

Kinderen zijn gek op balspelletjes

Een balspelletje mag dan ook niet ontbreken op een kinderfeestje. Zeker als de kinderen buiten kunnen spelen! En een bal heeft iedereen in huis, dus het is ook nog eens gemakkelijk te organiseren.

Daarom hebben we vandaag een aantal populaire balspelletjes voor kinderen voor je op een rij gezet. De meeste spelletjes zijn bedoeld voor peuters en kleuters. Maar als je aan de spelregels een andere draai weet te geven, zijn de spelletjes. vaak ook leuk voor de wat grotere kinderen.

Fopbal

Laat de kinderen in een grote kring staan met hun handen op de rug. In het midden van de kring staat de 'fopper', die soms de bal gooit, maar soms de anderen fopt door net te doen alsof hij de bal gooit. De kinderen moeten de bal vangen, anders zijn ze af. Halen ze hun handen achter hun rug uit bij een schijnbeweging van de fopper? Dan zijn ze ook af. Het spel gaat door tot er één kind overblijft. Dit kind mag daarna in het midden staan.

Gebruik een zachte bal om mee te gooien, zoals bijvoorbeeld deze softballen met grappige gezichtjes erop.

Vang die bal

Verdeel de kinderen in twee teams. Elk kind krijgt een klittenband-schijf. Laat nu telkens een ander kind (om en om uit de twee teams) met het klittenband-balletje gooien. Als het balletje gevangen wordt krijgt het team een punt. Het team met de meeste punten wint uiteindelijk het spelletje.

Je kunt dit grappige balspel kopen in onze webshop!

Balspelletjes

Schiet het balletje omhoog en vang het weer op in de beker. Je kunt dit ook samen spelen door de ander het balletje van dit vangbalspel te laten vangen.

Geef elk kind een blaaspijpje met balletje en kijk wie het balletje het langs omhoog kan houden door te blazen. Je kent dit vast nog wel van vroeger ;-)

Even iets creatiefs tussendoor om weer wat rust in de groep te krijgen? Laat de kinderen een schudbal maken!


http://www.kidsfeestje.nl/fun-en-spel/kado-fun-en-spel/24910_art_333mod2469_spikey-balls.html

Bal doorgeven

Verdeel de kinderen in twee gelijke groepen en laat ze achter elkaar in een rij gaan staan. Het eerste kind van elke rij krijgt een bal. Na het fluitsignaal geven de kinderen de bal om en om boven het hoofd en tussen de benen door naar het laatste kind. Als het laatste kind de bal heeft, loopt het naar voren en geeft de bal opnieuw naar achteren door. Het spel is afgelopen als het eerste kind weer vooraan staat. Het team dat als eerste klaar is, wint.

Het is leuk om voor dit spel zo'n Spikey bal te gebruiken, omdat deze ballen erg grappig aanvoelen.



Ballenboel

Verzamel alle ballen en stuiterballen die je in huis hebt en verdeel de kinderen in twee teams. Geef elk team evenveel ballen en leg die achter de startlijn. De kinderen moeten zo snel mogelijk alle ballen naar de overkant brengen. Ze lopen om de beurt met één of meer ballen naar de overkant. De kids mogen zoveel ballen meenemen als ze kunnen. Maar als één bal op de grond valt, moeten ze alle ballen terugbrengen naar de startlijn en opnieuw beginnen.

Enig strategisch inzicht is vereist, want teveel ballen ineens meenemen, is niet altijd een goed idee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten