Pagina's

woensdag 25 juni 2014

Picknickfeestje

Happy Days: kinderfeestje in de buitenlucht

Is je kindje jarig in de zomer? Organiseer dan eens een relaxt, zomers picknickfeestje. Want met mooi weer wil je natuurlijk niets liever dan de kinderen lekker buiten laten ravotten. En kinderen zijn gek op buiten eten en buiten spelen!

Je hebt een grote deken en wat kussens nodig, een picknickmand en/of koelbox gevuld met allerlei lekkers, wegwerpbordjes, bekertjes en servetten, feestversiering en een paar leuke spelletjes. Zo'n picknick heb je supersnel geregeld en de kinderen zullen het fantastisch vinden.

De picknickplek

Een geschikte picknickplaats is snel gevonden. Als je een grote tuin hebt, kun je de picknick in je eigen tuin organiseren. Bij slecht weer kan het zelfs binnen in de woonkamer. Picknicken aan de waterkant is leuk. Maar je kunt ook naar een park of speeltuin in de buurt kunt gaan. Het is ook handig als er wc's in de buurt zijn ;-)

Maak jullie picknickplaats extra feestelijk door deze af te zetten met stokken waar je ballonnen of vlaggenlijnen aan vastmaakt. Vlaggenlijnen zijn verkrijgbaar in allerlei thema's, dus kies slingers die bij de jarige of het thema van het feestje passen.

Een goed gevulde picknickmand

Maak het vooral niet te ingewikkeld. Neem lekkere mini-sandwiches mee met verschillende soorten beleg. Ook is het leuk om reepjes wortel, paprika, komkommer en radijsjes mee te nemen, die de kinderen kunnen dippen in een lekker dipsausje. Fruitspiesjes doen het ook altijd goed bij de kids!

Ook is het fijn als de kinderen tussen de spelletjes door af en toe wat kunnen snoepen. Het is tenslotte een kinderfeestje! In plaats van een slagroomtaart kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze vrolijke bloemen-snoeptaart. Dat smaakt vast naar meer.

Activiteiten tijdens de picknick

Geen picknick zonder frisbee! Laat de kinderen twee frisbees naar elkaar overgooien, terwijl één kind probeert een frisbee te vangen. Wie lukt het om het snelst een frisbee te onderscheppen? Of gebruik de frisbee als dienblad waarmee ze zoveel mogelijk bekertjes water naar de overkant van een parcours moeten brengen. Het wordt nog leuker als de andere kids natte sponzen mogen gooien naar de 'ober'.

Nog meer tips voor leuke buitenspelletjes? Bekijk de artikelen over ballonspelletjes en balspelletjes. Die zijn ook zeer geschikt voor een picknickfeestje in de buitenlucht!

Piñata: een absolute feestknaller

Eindig het picknickfeestje met een piñata. Van zo'n mooie Mexicaanse piñata worden alle kinderen blij. Vooraf vul je de piñata met kleine kinderpresentjes, confetti en/of snoepgoed.

Om de beurt mogen de kinderen met een stok tegen de piñata slaan. Je kunt de kinderen blinddoeken, maar dat hoeft niet. Als de piñata breekt, valt er een stortvloed van kadootjes en lekkers over de kinderen heen. Natuurlijk mogen de kinderen lekker graaien en het snoep en de kadootjes mee naar huis nemen. Geniet van die blije kindergezichtjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten