Pagina's

dinsdag 14 februari 2017

Organiseer een stoer ridderfeest!

Zwarte ridder kinderfeest

Zoek jij naar een thema voor een heel stoer jongenskinderfeest? Wat dacht je van een Zwarte Ridder Party! Dat is niet zomaar een ridderfeest, want zwarte ridders zijn mysterieus, sterk en extreem stoer. Hét ultieme jongensthema voor kids in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Met deze gave uitnodigingskaart in de vorm van een kasteel nodig je iedereen uit!

Voor de oudere basisschoolkinderen die fan zijn van oude helden als Ivanhoe, de middeleeuwen en ridderboeken verslijten is dit thema ook geschikt. Natuurlijk maak je voor hen de spelletjes en activiteiten wat spannender en uitdagender!


Een middeleeuws decor

De feestversiering kan voor alle leeftijden hetzelfde: alles in zwarte ridder-stijl om jouw huis voor een dag te veranderen in een middeleeuws ridderkasteel! Met dit complete Zwarte Ridder decoratiepakket, bestaande uit o.a. een vlaggenlijn, tafelkleed, ballonnen en servetjes, kom je heel ver.

Maak de feestversiering compleet met een aantal DIY-decoraties. Van een hanglamp maak je een middeleeuwse kroonluchter; versier 5 of 6 lege keukenrollen als kaarsen (gekleurd papier om de rol, plak er papieren vlammen op) en bevestig deze op een kartonnen plateau. Met touw bevestig je alles aan het plafond, i.p.v. de lamp of om de lamp heen. Creëer van een deur een heuse ophaalbrug met twee slingers van donkergrijze linten papier (in rondjes aan elkaar bevestigen). Een zwaard met schild aan de muur mag natuurlijk niet ontbreken!


Het geheim van de zwarte ridder

Het mysterie rond de zwarte ridder is het middelpunt van het feest. De vraag 'Waar is zijn magische zwaard verborgen' vormt een uitstekend uitgangspunt voor een speurtocht. Of giet het in een spel- en quizvorm voor oudere kids met als doel: ontmasker de zwarte ridder. Benoem één gast als de zwarte ridder. Laat de kinderen door middel van vragen en opdrachten informatie verzamelen over de identiteit van de échte zwarte ridder.

En garde! Natuurlijk is een ridderfeest niet compleet zonder een riddertoernooi. Gegarandeerd lol is het ridder en paard spel: verdeel de groep in tweetallen. Een is de ridder, de ander het paard. Van kranten maak je zwaarden en helmen. Het doel is om met het zwaard voorzichtig de helm van de tegenstanders af te tikken. Ligt je helm op de grond? Dan ben je af. Wie blijft er als laatste over? Lees hier meer tips over hoe je aan zo'n riddertoernooi invulling geeft.Spelletjes en traktaties

Een leuk, rustig, knutselspel is als afwisseling op zo'n inspannend toernooi een echte aanrader. En wat is er leuker om je eigen ridderhelm te knutselen? Maak dit voor het toernooi en elke ridder heeft zijn persoonlijk helm!

Die ridders hebben tussen alle activiteiten door natuurlijk wel zin in wat lekkers. Een gezonde snack maak je eenvoudig ridderlijk met deze zwaarden-prikkers, ideaal om lekker fruit en snackgroentes aan de prikken. Met deze traktatiedoos of zwaarden-traktatietaart heb je ook voor de zoete trek genoeg in huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten