Pagina's

dinsdag 3 december 2019

Kerstversiering maken met de kids!

Van Sint naar Kerst

Nog even en dan is het pakjesavond! Wat zullen de kinderen blij zijn met al die sinterklaascadeautjes. En daarna is het tijd om de kerstversiering weer uit de kast te halen!

Sta jij ook te trappelen om jouw huis in kerstsferen te brengen? En wil je graag samen met de kinderen kerstversiering maken? Leuk! Zo maak je de kerstdecoratie extra gezellig en je kinderen zijn hartstikke trots op hun creaties. Lees snel verder voor ideeën en tips voor zelfgemaakte kerstversiering.


Kerstboomhangers zelf maken

Eén van de leukste kerstversieringen om met de kinderen te maken is een kerstboomhanger. Een kerstboomhanger kun je op verschillende manieren knutselen, o.a. van hout, keramiek of schuim.

Wat heb je nodig? Een set kersthangers en decoratiemateriaal. Populair is deze set van 10 houten kersthangers, met kerstman-, rendier- en sneeuwpopfiguurtjes om zelf te decoreren. Versier met stiften, verf en glitters! Zoek je een set waar het decoratiemateriaal al bij zit? Kies dan voor deze DIY kersthangers met pailletten.

Ook leuk in de boom zijn kerstfiguurtjes gemaakt van strijkkralen.

Zelfgemaakte kerstcadeautjes

Een knutselproject waar de kinderen wel een middagje zoet mee zijn, zijn deze boekenleggers. Je maakt deze mooie boekenleggers door een vrolijke sneeuwpop te borduren op een stramien van dun hout. In je eigen lievelingskleuren. Leuk voor de kinderen zelf, maar ook fijn om cadeau te geven aan opa of oma.

Als we het hebben over cadeautjes, dan zijn deze fotohangers in de vorm van een sneeuwpop een echte aanrader. De kinderen kunnen de hangers mooi versieren en met een leuke foto erin zijn het perfecte cadeautjes. Of je hangt ze in de kerstboom!


DIY kerstkaarten

Heb je al kerstkaarten gekocht? Zo niet, dan is kerstkaarten maken ook een leuke activiteit voor de kids. Met deze mozaïek set maak je de mooiste kerstkaarten! Je kunt de kinderen ook blij maken met deze kraskunst-kaarten. Kras je eigen kleurrijk design!

Een originele kerstkaart is deze kartonnen schudbol! Gemakkelijk in elkaar te zetten en met een persoonlijke boodschap op de achterkant is het de perfecte kerstwens. Wel even persoonlijk afgeven, want hij past niet door de brievenbus!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten