Pagina's

dinsdag 6 maart 2018

Een vlindertraktatie maken

Trakteren in het thema Vlinder

Wil je een vlindertraktatie maken voor jouw jarige dochter? Een goede, vrolijke keuze! En niet al te moeilijk, want het enige wat je nodig hebt, is een snoepje wat als lijfje gebruikt kan worden. De vleugels maak je van stevig papier of knutselkarton er aan vast.

Je kunt een lolly gebruiken voor het lijfje, maar ook deze regenboog-zuurstok en deze fruitbonbons zijn hiervoor ideaal! Een mix van deze drie kan natuurlijk ook, laat de kids maar kiezen.




Gezonde vlindertraktaties

De bekendste vlindertraktatie is het plastic zakje met een wasknijper in het midden. Op de wasknijper plak je een papieren vlinder en in het zakje kun je jouw lekkers kwijt. Heel handig als je fruit wilt trakteren! Je kunt ook kiezen voor iets gezonds aan de ene kant van de wasknijper en iets te snoepen aan de andere kant (bijvoorbeeld popcorn of smarties).

Origineel en gezond: gebruik een kleine snack komkommer als lijfje voor de vlinder en maak er papieren vlindervleugels op.



Snel en gemakkelijk!

Sla je de creatieve knip-en-plak-fase liever over en zoek je een snelle vlindertraktatie? Dan weten wij wel iets: de vlinder-traktatietaart! Deze vrolijke snoeptaart bevat 16 lekkere traktaties, in de vorm van vrolijk gekleurde spekbollen en vlinder snoepgoed. Tussen de vlinders in zijn mini-lolly's geprikt. Ideaal om uit te delen in de klas.

Wil je zelf kiezen wat je trakteert? Dan is deze traktatiebox met vlinders handig én mooi. Je kunt er fruit, chips, popcorn of ander lekkers in trakteren. En reken maar dat de kids zo'n prachtige doos mee naar huis willen nemen!


Trakteer eens een cadeautje...

De focus op gezonde traktaties stelt ouders voor een uitdaging. In de peuter- en kleuterfase maak je kids nog gemakkelijk blij met een "perenmuis" (uit de populaire serie De Luizenmoeder!).  Hoe groter ze worden, hoe lastiger het is om iets gezonds te trakteren wat enthousiast wordt ontvangen door de kinderen. En je wilt natuurlijk graag dat jouw zoon of dochter trots is op zijn of haar traktatie.

Een klein uitdeelcadeautje is een perfect alternatief! In het vlinderthema zijn er leuke uitdeelcadeautjes te vinden, zoals een vlinderballon (maak het niet-opgeblazen vast aan een zakje druiven) of deze mooie vlinder stuiterbal. Ook erg leuk om uit te delen na afloop van een Vlinder Kinderfeestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten